ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ

Το σενάριο για παράταση της προθεσμίας  της υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα  τελικά επιβεβαιώθηκε.

Δόθηκε λοιπόν παράταση έως τις 5 Φεβρουαρίου για την υποβολή των αιτήσεων σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους .

Οι αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση είναι περίπου 390.000. Ουσιαστικά είναι λίγες δεδομένου πως οι δυνητικά δικαιούχοι της επιδότησης είναι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, ως έκτακτη ενίσχυση που θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχο τους.

Η επιδότηση αφορά τους μήνεςΙανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Αμέσως μετά την οριστική υποβολή της αίτησης ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωση τουέγινε αποδεκτή ή αν απορρίφθηκε, καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης άλλων πηγών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.), στους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 καθώς επίσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)

Δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may also like these

No Related Post