εΠΊΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Aνοιχτή είναι από σήμερα η εφαρμογή όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

 Ο πολίτης επιλέγει αν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Παράλληλα, για όλα τα καύσιμα πλην του πετρελαίου θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα-πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και άλλα) ο πολίτης θα πρέπει να υποβάλει στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Το επίδομα που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ ούτε να υπερβαίνει τα 800 ευρώ. Σε οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες το ανώτατο ποσό αυξάνεται στα 1.000 ευρώ. Κάθε δικαιούχος μπορεί να επιδοτηθεί για μόνο ένα είδος καυσίμου. 

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Για φέτος το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα όσον αφορά την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Για την καταβολή του το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως τις 16.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για το ζευγάρι συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο είναι 29.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Φέτος τίθεται ως κριτήριο τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του νοικοκυριού από επιχειρηματική δραστηριότητα να μην υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ. Παράλληλα η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may also like these